Tango-ensemble Corrientes

Categorie
Muziek
Datum
vrijdag 11 september 2015 20:00
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zaal open
19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Entree
10,-
Reserveren
bij voorkeur via info@hartvanhoogkerk.nl of via 06 1991 9441

Op vrijdag 11 september a.s. om 20.00 uur kunt u in Hart van Hoogkerk genieten van meeslepende tangomuziek tijdens het optreden van tango-ensemble Corrientes.

Corrientes
Corrientes is eind jaren negentig ontstaan toen enkele musici elkaar in een tangosalon ontmoetten. Het begon als een kwartet van zang, bandoneón, piano en contrabas. Al vrij snel kwam er een viool bij en werd de naam van het gezelschap Corrientes Cinco  - bekend van het album No Sólo Mi Dolor. 

Nu speelt het ensemble Corrientes vooral als trio met viool, bandoneón en piano. Pianist Klaas van Dijk heeft naast zijn studie in diverse popgroepen en ensembles gespeeld in en rondom de stad Groningen. Na zijn afstuderen is hij 8 jaar werkzaam geweest als begeleider van Paul van Vliet. Tijdens het concert  zal Corrientes verschillende tangostijlen laten horen, van dansbare tango’s tot langzame milonga campera’s, tango wals en de snelle milonga.  De melancholieke tangomuziek is heerlijk om naar te luisteren, en u zult de eerste niet zijn die er een brok van in de keel krijgt.  En... voor de echte tangoliefhebbers: er mag natuurlijk gedanst worden! We zien u graag in Hart van Hoogkerk!

Meer info over de muzikanten: 

Christel Postma : viool
Christel Postma volgde een klassieke conservatoriumopleiding viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Was jarenlang werkzaam in diverse orkesten en ensembles (ResidentieOrkest, ASKO, Combattimento Consort en Maarten Altena Ensemble) waarmee meerdere tournees en cd’s werden gemaakt. Sinds 2001 woont en werkt zij in Groningen als violiste en viooldocente. Tango spelen was een oude wens die in 2002 in Groningen in vervulling ging toen zij gevraagd werd als violiste in tangogroep Corrientes Cinco. “Tango raakt je ziel, het drukt het leven uit in al zijn facetten met alle denkbare emoties. Voor de viool geeft dit grote expressieve mogelijkheden.”

Klaas van Dijk : piano
Klaas van Dijk is begonnen als begeleider van diverse koren tijdens zijn middelbare schooltijd en heeft naast zijn studie in diverse popgroepen en jazz-ensembles gespeeld in en om de stad Groningen. Na zijn afstuderen is hij acht jaar werkzaam geweest als begeleider van Paul van Vliet en werkte hij daarnaast mee aan diverse theaterproducties (Cats, Cabaret, Sweet Charity). Ontving met het ensemble van Paul van Vliet de Scheveningen Begeleidersprijs en heeft samen met Seth Gaaikema twee musicals geschreven (Catharine en Adam und Eva) voor het Stadttheater in Aken. De afgelopen twee seizoenen en het huidige seizoen begeleidt hij weer Paul van Vliet in het programma “Zondag in Den Haag”. De relatieve muzikale vrijheid en het theatrale aspect van de muziek maken dat hij zich sterk aangetrokken voelt tot de Argentijnse tango.

Harry Dijkstra : bandoneón
Harry Dijkstra studeerde accordeon aan het conservatorium van Groningen. Studeerde daarvoor in 1991 af. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met de Tango Nuevo van Astor Piazzolla. Hij werd door de klank (en de bijzondere bouw) van de bandoneón gegrepen. Als autodidact heeft hij zich het instrument eigen gemaakt. Hij speelt behalve in Corrientes, ook bij Feca con Chele en met celliste Ilsje Merk vormt hij een duo.

 
 
 

Powered by iCagenda

Geen evenement in de kalender
Juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31