Movies that matter van Amnesty International

Hart van Hoogkerk organiseert op vrijdag 28 november een filmavond waarop de film Our School van Amnesty International vertoond wordt.

Our school

Regisseur en mensenrechtenactiviste Mona Nicoara filmde vier jaar lang een poging tot integratie van een groep Romakinderen in het etnisch gesegregeerde Roemeense onderwijs.

Alin, Beni, Dana en Elisabeta zijn kinderen uit een Romagemeenschap. Ze bewonen met hun families bouwvallige huisjes in de landerijen buiten het kleine Roemeense stadje Targu Lapus.

Wanneer Europees beleid in 2006 voorschrijft dat de ernstig gediscrimineerde Roma in Roemenië evenveel recht hebben op degelijk onderwijs als de rest van de bevolking, betekent dit voor de kinderen een nieuwe start. Ze mogen in plaats van naar hun vervallen, geïmproviseerde schooltje naar een echte school met Roemeense kinderen in het centrum van de stad....

Our School is een ontroerend portret van armoede, discriminatie en segregatie, maar ook van vrijheid, humor, onschuld en het speelse buitenleven van kinderen in de Romagemeenschap.

Vrijdag 28 november
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30)
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toegang: vrijwillige bijdrage ten bate van Amnesty International