Vocaal kwartet Zingroon zingt in Hart van Hoogkerk

Zondagmiddag 18 mei zingt Vocaal Kwartet Zingroon in het Hart van Hoogkerk.

Zondag 18 mei 2014
15.00 – 16.30 uur (inloop v.a. 14.30 uur)
Entree: € 5,=

De mensheid heeft altijd gezongen, als het niet was om de goden te verzoenen of de arbeid vlotter te later verlopen, dan gewoon om het plezier. Als geen ander instrument kan de menselijke stem ontroeren. Zij is misschien wel de meest directe uitingsvorm van menselijke emotie. De liefde en het enthousiasme voor deze enorme rijkdom aan vocale muziek te delen met andere mensen, dat is de missie van Zingroon.

Vocaal kwartet Zingroon bestaat uit: Marion Wieringa sopraan, Anniek Fokkens alt, Jur Lommerts tenor, Joop Workel bas. Repetitor en dirigent is Sylvia Peekstok.
Zingroon’s repertoire omvat vijf eeuwen van vocale, vierstemmige muziek, van ingetogen tot uitbundig, van spiritueel tot wereldlijk, waaruit voor elke uitvoering keuzes gemaakt worden.

Zondagmiddag 18 mei zal de nadruk liggen op oude Russische liederen. Voorafgaand aan elk lied zal een korte uitleg worden gegeven.

Graag tot ziens in het Hart van Hoogkerk!