De Bruiloft

Vrijdag 21 februari 2014 “De Bruiloft”. Een muzikaal theaterstuk door vier beroepsacteurs over een hilarisch huwelijk. LET OP: DATUM IS GEWIJZIGD!

Op vrijdag 21 februari a.s. wordt om acht uur, in de Theresiakapel, het Hart van Hoogkerk, het allereerste theaterhuwelijk voltrokken. In deze hilarische musical-comedy fungeert het publiek als familie van de spelers! Het bonte theatergezelschap van de Van Ravesteijn Entertainment Group uit Leeuwarden speelt die avond de hilarische musical-klucht "De Bruiloft". Een verrassende en muzikale voorstelling, speciaal geschreven voor aan het altaar!

Oude opoe heeft een groen blaadje veroverd en het grote moment is daar. Maar aan het altaar mislukt elke poging tot een ja-woord, door toedoen van een poes en een vergiftigde rookworst. Iedereen aast op het vermogen van de oude dame, maar zij blijkt een totaal andere bestemming te hebben voor het geld. En daar is de familie het niet mee eens.

Kaarten kosten € 15,-. Leden van Hart van Hoogkerk krijgen een consumptie gratis.

Vrijdag 21 februari 2014 (NB: datum gewijzigd! Was eerst 14 februari!)
Aanvang: 20.00 uur.
Einde: 22.00 uur.

Info en reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-5568385. Vermeld aub uw naam en telefoonnummer. De voorstelling gaat door bij voldoende belangstelling.

Het publiek zit bovenop het verhaal en de spelers gebruiken de hele kapel als speelvloer. De vier acteurs spelen en zingen en er wordt door hen live gemusiceerd op gitaar, ukelele en kerkorgel. In de pauze blijven de spelers onverbiddelijk in hun rol en mengen zich tussen de gasten. Ze proberen zieltjes te winnen voor hun standpunt rond de financiën van opoe.
De vier spelers vertolken zes rollen. Een extra hoofdrol wordt gespeeld door een poes! Hierdoor ontstaan er onverwachte en verrassende wendingen.

Reacties van het publiek:
“Een prachtige, komische en muzikale klucht!”
“Ik heb de scharnieren uit m’n kaken gelachen.”

Van Ravesteijn Entertainment Group

Het gezelschap is in 1997 opgericht door Jan-Dirk van Ravesteijn. Inmiddels bestaat de groep uit vijftien spelers die door heel Nederland voorstellingen verzorgen. Hun visie: Een goed verhaal blijft hangen. De vorm ondersteunt de inhoud met de kracht van de eenvoud. Wij spelen met humor en tragiek, illusie en werkelijkheid.
Aan “De Bruiloft” is bijna twee jaar gewerkt. Deze productie toert langs alle bijzondere kerken in Noord Nederland. Op 21 februari is de Theresiakapel in Hoogkerk aan de beurt.

Tekst, muziek en regie: Jan-Dirk van Ravesteijn

Rolverdeling: